+36203278712 info@fejesfoto.hu

A kiemelt pillanatok megörökítése, a rendezvény fotós számára alapvető feladat. Így van ez a rendezvények fotózásakor is, hiszen fontos, hogy az adott esemény fotón is meg legyen örökítve.
Akár vállalati ünnepségről, diplomaosztóról vagy koncertfotózásról van szó a pontos felkészülés a fő. Éppen ezért, hogy jó képek szülessenek, érdemes profi fotóst hívni…

Milyen rendezvényekről készülnek fotók?

Sokféle esemény tartozhat a rendezvények körébe. Én főként protokolleseményeken fotózok. Vállalti rendezvényeken, városi rendezvényeken, fesztiválokon, esküvőkön, diplomaosztókon, koncerteken, alapkőletételek alkalmával és családi rendezvényeken szoktam fotózni. Tehát mindenhol.

Mi az a néhány kiemelt pillanat, amelyet érdemes megörökíteni egy-egy rendezvényen?

Ez rendezvényfüggő, hiszen más a kiemelt pillanata egy családi eseménynek vagy egy díjátadónak. De hogy példát is említsek, egy diplomaosztó fotózáson a kiemelt pillanatok egyike az, amikor a hallgató átveszi a diplomáját, és kezet fog a dékánnal, rektorral. Vagy az esküvői fotózás során a boldogító igen kimondása, a fesztiválokon pedig inkább a hangulat megragadása és annak visszaadása a cél. De a hangulatképek, a vendégek érkezésének, a rendezvény folyamatának fotózása is fontos momentum lehet.

Hogyan zajlik egy rendezvény fotózás?

A rendezvény fotózások rendszerint felkészüléssel, egyeztetéssel kezdődnek. Érdemes a rendezvény részleteit személyesen egyeztetni a szervezővel, de ha időhiány miatt ez mégsem oldható meg, akkor telefonon is át lehet beszélni mindezt. Ha például van forgatókönyv, akkor az alapján könnyebben fel lehet készülni a rendezvényekre. Többek között fontos információ az is, hogy hol és mikor lesz a program, hány órakor kezdődik, mennyire jelentős esemény, kik lesznek ott, valamint, hogy a résztvevők között lesznek-e kiemelt vendégek. Vagy éppen az, hogy lesz-e kijelölt hely, ahol fotózhatok, vagy szabadon bárhol lehet? A rendezvényfotósnak az is lényeges információ, hogy a rendezvényen hol, mikor, ki, miért és mit fog csinálni. És persze az sem utolsó szempont, hogy a megfelelő ruhában, alkalomhoz illően jelenjek meg, tehát előre tájékozódnom kell, hogy mi a protokoll az adott eseményen.

Mettől meddig tart egy rendezvényfotózás?

Egy rendezvényfotózás a felkéréssel veszi kezdetét. Innentől ugyanis már előre fel kell készülni a rendezvényre, meg kell tenni az előkészítő lépéseket. Össze kell állítani, hogy milyen hangulatú fotókat kell majd készíteni, és pontosan mikor mit kell fotózni. Ezt követően pedig maga a rendezvény és a fotózás következik. A munka akkor tekinthető befejezettnek, amikor az elkészült képeket átküldtem a megrendelőnek.

Szükséges valamilyen előkészület a rendezvény szervezői részéről?

Azzal tudnak segíteni a rendezvényszervezők, ha előre tájékoztatnak a lényegi információkról, valamint folyamatos kapcsolatban tudunk lenni a rendezvény előtt és a rendezvény alatt is.
Továbbá azzal tudják még inkább előremozdítani a munkámat, ha egyeztetjük, hogy a rendezvényen készült képek milyen hangulatúak legyenek: a pozitív vagy a negatív oldalát ragadjam-e meg az adott eseménynek? Ugyanakkor az is nagy segítség, ha a program helyszínén gondoskodni tudnak olyan helyiségről, ahol internetelérés van, így a fotókat azonnal el tudom küldeni.

Hol és mennyiért vállalsz esemény fotózásokat?

Debreceni fotósként nagyrészt Debrecenben, de Budapesten és vidéken is. Ahol rendezvény van, oda megyek. Mivel minden rendezvény más és más (a hosszúságát, témáját és a komolyságát tekintve), több árkategóriában vállalok rendezvényfotózást.